5/2 Diet

1
Some of you may remember that I posted about a month ago that I am trying 5/2 diet and I said I will only write about it after I try it. That is what the blogs are for right? We see things, we try them and blog about them.

There was a big boom last year and everybody was on this diet. I am not a big believer in diets but at the moment when I have so many parties and dinners and I need to lose a bit of weight this seemed to be a good option for me. My life is very busy and this diet is based on the fact that you eat 5 days normally (not more that 2000 kcal though) and two days you are fasting and you should eat max 500kcal. It is very straightforward. The reason why I wanted to give it a go is because If I go two to four times to some fashion parties or dinners and I would refuse to eat or drink anything because I want to lose weight I may as well stay home.

I personally recommend to do fasting day on Monday as it is just after weekend and we want to feel lighter anyway and wednesday as you can have it done and enjoy to eat normally over the weekend. However, I usually coordinate this with my diary and events.

You probably want to ask what I eat and how I feel so here are some important points:

1. Download Fitness Pal as it will help you check your calorie intake on both days. Some people have tendency to eat more that 2000 kcal on the remaining days so it is good to track what you eat.

2. I do not cook on the fasting days however there are tuns of recipes on the internet. I discovered some good things to eat on these days like Sainsbury’s Zingy Tom Yum Soup, EAT Thai Rare Beef Noodle Salad, Pret a Manger Tuna Nicoise Salad and I recommend carrot and coriander soup or tomatoe soups.

3. You shoul drink lot of water and herbal teas and be careful about milk in your coffee and tea as you need to add that to your 500 kcal allowance.

4. Try not to workout on these days as you will feel weak.

5. Fasting days can be hard and you may feel tensed and I am usually very grumpy and get headaches. And sometimes I wake up during the night as I am so hungry but you can get through and have a big breakfast following morning.

6. Some people have one big meal however I usually have three. I go for low fat yoghurt in the morning (some yoghurts in the maket have only 80 kcal – not tasty but it will do), and then salad or soup for dinner. I drink a lot and try to get through the day. Key is not to give up.

I hope that this has been useful and I can only say that it works. At least for me. Let me know what your experience is or if you are planning to try this.

Love Glamazon xoxo

Mozna si vzpominate, ze jsem pred mesicem napsala na facebooku, ze zacinam drzet dietu 5/2. Nejsem fanouskem diet, ale potrebuju zhubnout par nabranych kil v relativne kratkem case a tahle byla jedina, ktera vyhovovala memu zivotnimu stylu. Nechtela jsem o ni psat, dokud jsem ji nevyzkousela. Od toho blogy jsou ne?

Tato dieta je velmi jednoducha a je zalozena prakticky na tom, ze 5 dni jite normalne (max vsak 2000 kcal) a 2 dny jite pouze 500 kcal. Je to takzvany den pustu. A tyhle dva dny by nemely byt po sobe. Prislo mi, ze presne tohle bude vyhovovat memu uspechanemu zivotnimu stylu. Nekolikrat v tydnu mam totiz pozvanky na nejake modni akce a nebo vecere a kdybych mela ctyrikrat v tydnu rict, ze si nedam sklenicku vina nebo jednohubku, protoze se snazim hubnout, tak to ani nikam nemusim chodit. A tak jsem si rekla, ze to vyzkousim. Muj diar je docela nabity a tak mam v praci vzdy vyhrazene dva dny, kdy mam den pustu a planuju je vetsinou podle toho, co mam vecer v planu. I kdyz nejvic doporucuju pondeli a stredu. Pondeli mi prijde nejjednodussi, protoze clovek se chce po vikendu procistit a tak to jde tak nejak samo. A streda protoze clovek si pak muze doprat vice o vikendu.

Po mesici teto diety citim a vidim, ze jsem zhubla a dostavily se i prvni komplimenty. Obleceni mi sedi lepe a citim se lepe. Huraaa. Jeste mam jeden mesic na to, abych zhubla jeste vice do plavek.

Asi se ptate co v takove dny jim a taky jak se citim, takze vam chci sdelit par dulezitych bodu.

1. Stahnete si aplikaci fitness pal, protoze tam si muzete lehce hlidat kaloricky prijem v dny, kdy mate pust a i v normalni dny, protoze muzete jit normalne zbyvajicich pet dni, ale slysela jsem, ze nekteri lide se neudrzi a ji v ostatni dny vice. Takze doporucuji si kontrolovat, ze neprekrocite 2000 kcal tech zbyvajicich pet dni.

2. Ja osobne v tyto dny nevarim, ale nasla jsem si par veci, ktere maji dobry kaloricky prijem a zasyti. Moje oblibene tipy jsou: Sainsbury’s Zingy Tom Yum Soup, EAT Thai Rare Beef Noodle Salad, Pret a Manger Tuna Nicoise Salad and taky existuje hodne polevek, ktere jsou jednoduse sehnat – Rajcatova, Mrkvova s Koriandrem apod.

3. Pijte hodne vody a bylinkovych caju. Samozrejme kavu a mleko nebo caj s mlekem musite zapocitat do tech 500 kcal.

4. V tyto dny take doporucuju necvicit, protoze clovek se citi vice oslabeny.

5. Pripravte se na to, ze je to docela narocne a tezke. Ja byvam neskutecne podrazdena a obcas me boli hlava. Kdyz uz vecer nemuzu vydrzet, tak si pred spanim dam caj s nizkotucnym mlekem. A bohuzel se obcas budim v noci hladem. Je to fuska, ale zabira to. Jinak se citite v pohode a neni to az tak hrozne. Vzdyt kdyz to vydrzite dalsi den muzete mit velkou snidani.

6. Doporucuji jist radeji trikrat nez jedno velke jidlo az vecer. Ja vetsinou posnidam malicky nizkotucny jogurt (nejsou vubec dobre, ale nektere maji mene kalorii nez kousek ovoce), k obedu jeden ze salatu ci polevku a k veceri si dam polevku. Po zbytek dne se snazim hodne pit a priznam se, piju kavu s mlekem, ale tu poctive zapocitavam do celodeniho kalorickeho prijmu.

Tuhle dietu kazdopadne doporucuji, i kdyz nejsem zastancem diet, protoze jsou kratkodobe reseni. Proste mi tohle momentalne vyhovuje. Tak dejte vedet, kdo z vas ji hodla vyzkouset.

Love Glamazon xoxo

5 comments on “5/2 Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.