How to prepare & shop – Black Friday Sales

Picture: Rebecca Spencer 

Wearing: Dress: Allsaints, Blazer: Next, Belt: Next 

One of the biggest shopping weeks of the year is approaching and I wanted to share with you some tips how you can shop effectively and focus on things you actually need. Sales can be sometimes very tempting so some people buy stuff just because they are discounted and then do not use those items at all.

So how can you prepare without being overwhelmed and shop effectively?

  1. Create a wish-list – Sit down and write down the items you need/want. Remember want isn’t need. I am sharing some of items I have my eyes on below if you want to have a look. This time of the year is great for shopping designers as you can get really good deals however if you want trendy high-street piece you can also snap things cheaper. However you may need stuff for household, holiday or sofa. It really is up to you but planning is key.
  2. Prioritise this wish-list – Make sure you have good order of the items you want. If things go wild online you do not want to panic and buy one item over the other.
  3. Make a list of Christmas presents – This time is amazing to snap some bargains for Christmas. Why wait and buy presents for loved ones when they are back full price? Do it now.
  4. Think of your favourite retailers and write them down – most brands have offers, if you do not want anything specific but want to browse around to see if there is anything you like…you can go by retailers.
  5. Use Shoptagr app – it gives you an alert if your favourite item goes on sale or if it is back in stock. It is easy way how to track discounts.
  6. Read articles that have lists full of discount codes – Shoptagr is amazing but it will only show you if the price actually changes. Lot of retailers only show discount codes which you apply at check out. Many bloggers, printed and online magazines share tons of discount codes and offers so keep an eye on those.
  7. Buy timeless things that you will have and use for a long time – this is a great time to shop for classic items. If you buy black leather jacket 30 % off you will have this piece for a long time. Trends are amazing but your cost per wear will be even better with classic items.

So hopefully you will do some amazing shopping this year. Definitely bookmark this page as I will be sharing some discounts and offers during Black Friday, I may do the same on my youtube channel so why don’t you subscribe not to miss out.

Jedna z nejvetsich nakupnich udalosti roku se pomalu blizi a tak me napadlo s vama sdilet par tipu jak muzete nakupovat efektivne a soustredit se na veci, ktere opravdu potrebujete. Vyprodeje jsou super, ale obcas clovek nakoupi veci bez rozumu a nakonec zjisti, ze danou vec nepouziva ci nenosi. 

A jak se teda pripravit na nakupy behem cerneho patku? 

  1. Napiste si seznam/wish-list – Udelejte si cas a napiste si seznam veci, ktere potrebujete ci chcete. Hlavne si udelejte poradek v tom, co je jen chtic a co potreba. V tuto dobu se skvele nakupuji drazsi designerske kousky a slevy se vyplati, ale muze to byt klidne kosile z retezce. Zalezi na vasem rozpoctu, vkusu a potrebach. Nekdo chce novou pohovku a druhy nove lyze. Jen je dobre planovat, protoze v teto dobe muze nastat panika a vas vysneny kousek muze byt hned vyporadny.
  2. Napiste si poradi – Az budete mit seznam veci, co chcete, napiste si je do poradi od te co chcete nejvice. Pomuze vam to v rozhodovani na posledni chvili. Protoze kdyz opravdu chcete sedacku, ale pak nahodou uvidite kabelku Chloe o 30 % levnejsi, mozna na sedacku uplne zapomenete. Ujasnete si sve priority.
  3. Napiste si seznam darku k Vanocum – Nekdo nakupuje Vanocni darky na posledni chvili, ale v teto dobe muzete najit opravdu vyhodne ceny. A proc kupovat tu samou vec o par dni pozdeji za vice. Zeptejte se svych blizkych s predstihem a snad ulovite co je potreba za mnohem mene.
  4. Pokud nemate nic co vylozene chcete, ale radi nakupujete, napiste si seznam vasich oblibenych obchodu a behem slev omrknete jejich stranky. Urcite na neco potom narazite a treba si to ve finale rozmyslite.
  5. Stahnete si aplikaci Shoptagr – je to aplikace, kde si muzet ulozit veci, co se vam libi a hned jak jdou do slevy, prijde vam oznameni. Je to jednoduchy zpusob jak nakupovat vyhodneji. To same plati, pokud se vec vyproda a obchod ji znova naskladni, prijde vam opet oznameni. 
  6. Najdete si clanek se slevovymi kody – Vyse zmineny Shoptagr vam ukaze pouze pokud se na strankach opravdu ukaze levnejsi cena, ale spousta obchodu cenu nemeni, pouze nabizi slevovych kod. Blogeri, online magaziny i noviny v tomto tydnu sdili desitky slevovych kodu, tak se urcite podivejte na sve oblibence. 
  7. Jeden z mych tipu je urcite, nakupovat klasicke kousky, ktere nevyjdou z mody. Trendove veci jsou take skvele, ale dobre kozene bundy, kvalitnich botu ci kabelky nebudete litovat. V teto dobe se skvele nakupuji nadcasove veci. 

Tak snad se letos dobre pripravite a nakoupite podle svych predstav. Urcite se podivejte behem cerneho patku na muj blog, protoze kazdy rok sdilim desitky slevovych kodu. A snad vyjde i video na youtube, tak se urcite prihlaste k odberu, at vam nic neunikne. 

Eva 

Things I love

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.